litografier

Snarvei til kunstnerne:
kunstsamleren
     
Ferdinand Finne signatur

Ferdinand Finne portrettFERDINAND FINNE
Maler, grafiker, skulptør, scenograf, glasskunstner, forfatter. Som 80årenes mest kjente og populære norske kunstner trenger han ingen nærmere presentasjon.

"FAT TIL GLEDE"
Ferdinand Finnes siste store prosjekt.
Kunstsamleren har gleden av å tilby 6 av disse kunstfatene. Ferdinand Finne tegnet og formga fatene i årene 1988/99. Han godkjente selv den første produksjonen og fatene ble presentert for publikum i 1999.

Hvert fat er et håndlaget og nummerert kunstverk i bøhmisk krystall. Det er når fatene holdes opp mot lyset, at fargespillet og detaljene i glasskunsten kommer til sin rett. Hvert av fatene har sitt spesielle særtrekk, skapt av glasskunstneren som munnblåser det varme glasset og legger inn fargene etter Ferdinand Finne anvisninger. Finnes kunstfat ble til i nært samarbeid med noen av Europas fremste glasskunstnere, fra Bøhmen i Tjekkia hvor de har rike tradisjoner helt fra tidlig middelalder.
Glassfatene har eget serienummer og hvert fat bærer kunstneren navnetrekk. Fatene er laget i 2000 eks. og måler ca. 37 cm i diameter og veier mellom 2,3 og 2,7 kilo.

Opprinnelsesdokument
Hvert fat vil ha et opprinnelsesdokument.

Fuglefatet
(diameter: ca. 37 cm, vekt 2,3 kilo). "Over meg er fuglene, de har lettet og beskriver stadig nye mønstre mot himmelen - alt synes vektløst"
- Ferdinand Finne F. Finne. Pris kr. 2900,-*.

Smaragdfatet
(diameter: ca. 37 cm, vekt 2,3 kilo).
Smaragdfatet ble skapt ut fra Finnes sikre øye for spenningen mellom det smaragdgrønne i sentrum, og blåtonene omkring. Fargene, dybden i glasset og lyset gir dette fatet et unikt tredimensjonalt og vakkert uttrykk.

"En strøm av vibrasjoner fanget meg inn i et kraftfelt, rommet forekom meg fylt med en oppladet energi, en åndelig, dirrende energi. Fred, stillhet og ro."
- Ferdinand Finne F. Finne. Pris kr. 2900,-*.

Fiskefatet UTSOLGT!
(diameter: ca. 37 cm, vekt 2,3 kilo). "Under livets overflate flyter en strøm av poetisk logikk og kjærlighet som alltid når frem til havet."
- Ferdinand Finne F. Finne. Pris kr. 2900,-*.

Drømmefatet UTSOLGT!
(diameter: ca. 37 cm, vekt 2,3 kilo).
”Drømmen om en øy er også drømmen om det uberørte i deg, en higen etter noe som gikk tapt på livsveien, glemte resurser i seg selv” F. Finne. Pris kr. 2900,-*.

Natthimmelfatet
(diameter: ca. 37 cm, vekt: 2,7 kilo).
”I aften møter stjernene seg selv i vannet, og månen, som var bak en sky, kommer frem og blander seg med dem”. F. Finne. Pris kr. 2900,-*.

Sommerfuglfatet
(diameter: ca. 37 cm, vekt: 2,3 kilo). ”Nattsommerfugler flyr inn, de kretser rundt lyset, kretser og brenner sine vinger. Slik er det også med den som søker å bli opptatt i lyset, men lyset selv bestemmer når det skal skje”. F. Finne. Pris kr. 2900,-*.

Ferdinands blå vaser.
Vasene er utviklet og fremstilt som et resultat av et samarbeid mellom Ferdinand Finne og glassverket Hut Princ i Tsjekkia etter gamle Bøhmiske glassblåsertradisjoner.

Disse tradisjonene er Europas eldste og fineste.Vasene er munnblåst og innenfor den lange og rike tradisjonen glassblåserne i Bøhmen er representanter for.

Nettopp dette gir hver enkelt vase et eget særpreg og kunstnerisk uttrykk som bare godt håndverk kan skape. På samme måte som for mange andre av Ferdinands ulike kunstneriske uttrykk synliggjør dette hvordan godt design og tradisjonsbærende håndverk beriker hverandre. Vasene bærer kunstnerens signatur.

Vasene kommer i 3 størrelser: Stor, Medium, Liten

Størrelse
Høyde
Vekt
Pris
Stor
38 cm
2500 g
1 454,-
Medium
31 cm
1500 g
1 163,-
Liten
26 cm
800 g
852,-

* I tillegg kommer 5% BKHavgift for kunstverk over kr. 2000,- og et porto- og forsikringsgebyr på kr. 100,- per forsendelse.

Bestill kunstverk


For Kunstsamlerens kjøpsbetingelser, se kjøpsbetingelser

CV
Født 1910. Død 31. desember 1999.

Utdannelse
Studier under Oskar Kokoschka, London 1942-44. Kunstakademiet under Per Krogh og Jean Heiberg 1949-51. Fernand Lègers malerskole, Paris 1953.

Kollektiv- og separatutstillinger
Han har fra 1954 deltatt på en lang rekke kollektiv- og separatutstillinger i Norge og i utlandet.

Offentlige arbeider og samlinger
Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd, Oslo Kommunes kunstsamlinger, Kunst på arbeidsplassen, Lillehammer bys malerisamling, Henie Onstad Kunstsenter, Storebrand, Norsk Hydro, DNB og en rekke kunstgallerier og kunstforeninger.

Scenografi
23 år gammel ble han kostymesjef på Nasjonalgalleriet. Han har frem til sin død satt opp forestillinger i Oslo, København og London.

Forfatterskap
Hans forfatterskap representerer en fornyelse av kunstboksjangeren og er en fascinerende blanding av selvbiografi, reiseskildring og kunst. De fleste av hans 11 bøker er av selvbiografisk karakter og de gir glimt fra hans reiser, møter med kunstnere og opplevelser av natur og kunst, særlig i Middelshavsområdet.

Bøker:

• 1939: ”Store motekonger”,
Gyldendals Norsk Forlag

• 1956: ”Øya og huset”,
Ernst G. Mortensen Forlag

• 1967: ”Den grønne lagune”,
Ernst G. Mortensen Forlag

• 1974: ”Så vidt jeg husker”,
Gyldensdals Norsk Forlag

• 1977: ”En krans av greske øyer”, Gyldendals Norsk Forlag

• 1985: ”Veien blir til mens du går”,
J. M. Stenersens Forlag

• 1990: ”Vandrer mot en annen strand”, Dreyers Forlag

• 1991: ”Ringer i hav”,
Gyldendal Norsk Forlag

• 1998: ”Blå elefant”,
Orfeus Forlag

Ferdinand Finnes bøker er solgt i mer enn 200 000 eksemplarer siden 1985.

Bestill kunstverk
Klikk på bildene for å se dem større!


Fuglefatet
Pris: 2 900,-.*Smaragdfatet
Pris: 2 900,-.*UTSOLGT!
Fiskefatet
Pris: 2 900,-.*

Bestill kunstkatalog

Ferdinand Finne kunst: Drømmefatet

UTSOLGT!
Drømmefatet
Pris: 2 900,-.*


Ferdinand Finne kunst: Natthimmelfatet
Natthimmelfatet
Pris: 2 900,-.*

Ferdinand Finne kunst: Sommerfuglfatet
Sommerfuglfatet
Pris: 2 900,-.*

Kontakt Kunstsamleren Tlf:91 55 20 78 Mail:kunst@kunstsamleren.no