litografier

Snarvei til kunstnerne:
kunstsamleren
     
Camilla Coucheron sign.
 

OLE KRISTIAN FREDRIKSEN
F ødt 1946. Flyger og amatørmaler. Varierende natur- og figurative motiv, inspirert fra flygning og naturopplevelser.

Herredshuset på Jessheim danner det sentrale motivet etter en akvarell malt av Ole Kristian Fredriksen. Husets lune varme og karakteristiske stilart fremheves mot en kald høsthimmel og frosne løvtrær. Hvert glassfat har sitt spesielle særtrekk, skapt av glasskunstneren som munnblåser inn fargene samstemt med den originale akvarellen etter kunstnerens anbefalinger. Glassfatet er blitt til i samarbeid med glasskunstnere fra Bøhmen i Tsjekkia hvor de har rike tradisjoner helt siden middelalderen, kunstneren og Kunstsamleren, Kongsberg. Glassfatet er et unikt, signert og nummerert kunstverk.

Bestill kunstverk

HERREDSHUSET PÅ JESSHEIM
Huset ble innviet i 1901 og er tegnet av Holger Sinding-Larsen. Han var en av landets fremste arkitekter rundt århundreskiftet og han hadde flere store byggeoppdrag i Oslo som Universitetsbiblioteket, Frognerseteren, museumsbygningene på Tøyen og restaureringsarbeider på Akershus slott.

I desember 2001 bestemte formannskapet i Ullensaker at bygningen igjen skulle restaureres.
Takket være en enorm dugnadsinnsats i 2002 fremstår Herredshuset i dag nært opp til det opprinnelige.

Som et synlig resultat av engasjementet for bevaring av bygningen, ble Herredshuset på Jessheim tildelt Ullensaker Kommunes Kulturvernpris i 2003 og Kulturvernprisen fra Fortidsminneforeningen i Oslo og Akerhus for året 2006 med følgende juryuttalelse: ”Dette er en tømmerbygning i nasjonalromantisk stil som er kraftig nyrestaurert og moderniser, takket være dugnadsinnsats”.

For alle ullensokninger er Herredshuset mest av alt ”storstua” i bygda, et kjent og kjært landemerke der det troner øverst i Golaasalleen, det høyeste punkt i Jessheim sentrum.

SERTIFIKAT
Med hvert fat følger et sertifikat. Dette dokumentet er en originalattest som garanterer ektheten og det begrensede opplaget.

Diameter: ca. 35 cm
Vekt: ca. 2,5 kilo
Opplag: 250
Pris: 2990,-*

* I tillegg kommer 5% BKHavgift for kunstverk over kr. 2000,- og et porto- og forsikringsgebyr på kr. 100,-.

For Kunstsamlerens Kjøpsbetingelser, se seksjon kjøpsbetingelser

CV

Født 1946 på Romerike

Utdannelse/karriere:
Utdannet flyger i Luftforsvaret. Kaptein i Braathens SAE og SASBraathens. Pensjonert som flykaptein i 2006. Fortsatt i operativ stilling i SASBraathens.
Amatørmaler. Tok opp akvarellmaling i 1990 og har studert forskjellige akvarellteknikker gjennom kursdeltagelse1992 – 96.

Annet:
Karriere fra popmusikk som sologitarist og låtskriver i ”The Sunbeams” 1963-64.  Bandet er kjent som det første norske popband med topplasseringer på radiohitlistene i Sverige og i Danmark. Gjorde TV-opptak for svensk TV program Drop In på Narren Teatern i 1963. Delte garderobe med de legendariske ”The Beatles”

The Sunbeam deltok ogs å i NRKs TV program PopCorn . The Sunbeam er omtalt i Norsk Pop & Rock leksikon.

Kontakt Kunstsamleren: Tlf 91 55 20 78 Mail: kunst@kunstsamleren.no

Klikk på bildet, og du vil få se det større!

Bestill kunstverk

Fredriksen kunst: Herredshuset på Jessheim
"Herredshuset på Jessheim "
Pris
: kr. 2990,-*