litografier

Snarvei til kunstnerne:
kunstsamleren
     
storø bilde
Olaf Storø

OLAF STORØ
maler, grafiker og glasskunstner

”Drømmen var så sterk at jeg måtte gjøre noe med den. Jeg besøkte Longyearbyen og Svalbard første gang i 1988. I dette miljøet finner jeg ting jeg ikke visste at jeg lette etter. Naturen her lærer en å bøye hodet, å være ydmyk. Det skulle ikke bodd folk her vet du, men en finner nye svar i mørket og ensomheten. Jeg møter den jeg skal bli”.

Storø er mest kjent for sine vinterfjellmotiver. Med rene, klare farger skildrer han fjellene i vintersol eller mot en forblåst himmel med nordlys og snøføyke rundt toppene. Som små maur klatrer det menneskeskikkelser mot utfordringen toppen representerer og alltid fulgt av en liten oppmuntring eller forklaring i bildets tittel, slik at tekst og bilde etter hvert betyr mye i uttrykket.
Grunnet flyttingen til Svalbard er mange av hans motiver fra Svalbard og naturen der.

Olaf Storø nå også som glasskunstner!!!

PREMIERE: Unikt signert, kunstfat av Olaf Storø

Kunstneren Olaf Storø er på jakt etter lyset. Dette er grunnen til at han prøver på nytt og på nytt med forskjellige teknikker, som grafikk eller maleri. Fargespillet som glasset gir, gjør at en nærmer seg målet i en annen dimensjon. Han sier: "Hadde jeg kunnet male det lysbildet som glasset gir, så hadde jeg gjort det."

Hvert fat er et unikt, signert og nummerert kunstverk
Det er når fatet holdes opp mot lyset, at fargespillet og detaljene i glasskunsten virkelig kommer til syne. Hvert fat har sine spesielle særtrekk, skapt av glasskunstneren som munnblåser det varme glasset og legger inn fargene etter Olaf Storøs anvisninger. Storøs glassfat ble til i nært samarbeid med noen av Europas fremste glasskunstnere, fra Bøhmen i Tsjekkia hvor de har rike tradisjoner helt siden tidlig middelalder.  

Alle fat med sertifikat
Med hver t fat følger et sertifikat signert av kunstneren. Dette dokumentet er en originalattest som garanterer ektheten  og det begrensede opplag.

”På eigne bein”
Taubanesentralen står som et ledende landemerke i Longyearbyen. Her avbildet med månen i bakgrunnen. Tittelen står som symbol for hele Svalbardsamfunnets sterke vilje og evne til å klare seg med all den positive energien dette lille polarsamfunnet utstråler.
Håndblåst og håndmalt glassfat i Bøhmisk krystall. Opplag: 390. Vekt: ca. 2,7 kilo. Diameter: ca. 37 cm. Hvert fat er signert av kunstneren. Pris kr. 2900,-*.

* I tillegg kommer 5% BKHavgift for kunstverk over kr. 2000,- og kr. 100,- i porto og forsikring.

For Kunstsamlerens kjøpsbetingelser se seksjon, kjøpsbetingelser.

Teknikk - Silketrykk:
Se avsnitt silketrykk eller serigrafi under teknikker. på selve fatet og kr. 100,- i porto og forsikring.

For Kunstsamlerens kjøpsbetingelser, se seksjon kjøpsbetingelser.

Kontakt Kunstsamleren: Tlf 91 55 20 78 Mail: kunst@kunstsamleren.no

Storo krystallfat: På eigne bein
"På eigne bein"
Pris: kr. 2900,- *.


Bestill kunstverk

Bestill kunstkatalog